Tevesz Fotó

Roland
Bemutatkozás
"Örömet szerezni, kellemes élményt adni, mások önbizalmát erősíteni, boldoggá tenni az embereket magam körül",
a mottóm, ami bennem játszódik le, örömöt ad nekem, meghatároz engem, amiért minden technikai és személyes tudásom bevetem.
Úgy 13 éves koromban édesapám használt egy Zenith típusú fényképezőgépet, amelyen nem volt semmilyen automatika, hanem mindent manuálisan kellett beállítani és nem lehetett azonnal visszanézni az elkészült képet, csak annak előhívása után derült ki mit is csináltunk. Kinek ne tetszene ez? :) Akkoriban is szerettem már a kihívásokat. Az alapokat így már 14 évesen elsajátítottam és a fotózás lett az egyik hobbim...
Amikor elkészítem a képet, már előre látom magam előtt a végeredményt, hogy mit szeretnék majd abból a képből kihozni.
Főként embereket szeretek fotózni, mint például esküvő, gyerek, férfi, női portré. Szeretek örömet szerezni másoknak. Szeretem, ha mosolyt csalhatok az emberek arcaira. A fotózással egyrészt nagyszerű, izgalmas élményt, másrészt önbizalmat adok át és az elkészült képekkel pedig egy visszaigazolást, hogy minden emberben megtalálható a szépség.

Műszerészként, majd villamosmérnökként végeztem, amely szakmák esetén rendkívül fontos a precizitás, az apró dolgokra való odafigyelés. A fotózás után a másik hobbim a sport, azok közül is a leginkább a foci dominál, amelyben a csapat fontosságát, az öszpontosítást, a másokra való odafigyelést tudnám megjelölni arra vonatkozóan, hogy mit ad nekem a sport a mindennapi élethez és a fotózáshoz. Elvégeztem a fotográfus képzést, ahol és utána is tovább képeztem, s képzem magam folyamatosan mind a fényképezőgép használata, mind az utómunka (pl. photoshop) terén. A fotózást másodállásban, mint egyéni vállalkozó végzem. A főállásomban vezetői pozícióban dolgozok. Egy nagyon nyugodt és nagyon barátságos ember vagyok, így könnyen megtalálom a hangot mindenkivel. Angolul jól beszélek, így nem okoz gondot, ha nem csak magyarul kell megszólalnom. Mindez úgy gondolom hatással van arra, hogy fotósként miként állok a modellhez, az adott feladathoz és hogyan készítem el a végleges képeket.

Fotózás terén nem vagyok válogatós. Nem tudnám azt mondani, hogy pl. állatokat, épületet vagy terméket ne szeretnék fotózni, mert minden "téma" érdekes a számomra. Így bármit is szeretnél megörökíteni egy profi fotós segítségével, kérlek keress engem bizalommal.

Tevesz Roland
Galériák (kategóriák szerint)